Ning Ndunyo Piro Suwene

Ning ndunyo piro suwene,
njur bali ning panggonane,
ning akerat yo sejatine,

Mung amal becik yo sangune,
nanging ojo ngucap 'bodo yo ben',
golek ilmu kudu telaten.

Ning dunyo peteng mripate,
menungso kesasar dalane,
nuntut ilmu ilang faedahe.

Do sembahyang salah niate.
ning dunyo arep ngopo rumangsane,
kedabikan mrono biyayakan mrene,

Nguber kuoso lan bondo ora enteke..
kabeh do ketlandur, mesakno anak putune.

(Ning Ndunyo Piro Suwene - Kiai Kanjeng)

1 kata-kata:

Lukman Ade Chandra mengatakan...

Saya terngiang-ngiang terus lirik lagu ini..
Sayangnya, mungkin tak banyak yang tahu, padahal lirik ini bisa jadi pengingat
Bagi kita semua bahwa "urip kie gur mampir ngombe"